Allereerst: leuk dat je mijn website hebt gevonden!

Ik ben Mirre Kastelein, pedagoog, docent babymassage, draagdoekconsulent en ‘de Baby & Kind Coach’!

In 2014 studeerde ik af als pedagoog aan de Hogeschool Rotterdam. Daarna was ik werkzaam op verschillende woongroepen in de (besloten) jeugdzorg. Daar kwam ik erachter dat mijn interesse vooral ligt bij de hechting van kinderen en de oorzaak en/of het ontstaan van zowel kleine als grote problemen binnen de ontwikkeling van kinderen. Na jaren van hard studeren en werken, trakteerde ik mijzelf op een mooie reis naar Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji en verschillende landen in Azië. In Australië ben ik vijf maanden Au Pair geweest. Hier werd mijn passie en interesse voor kinderen en het systeem waar zij onderdeel van zijn, bevestigd.

Na 15 maanden kwam ik terug naar Nederland en ben ik gaan werken als pedagoog op de kinderafdeling van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. Tijdens hun ziekenhuisopname begeleid ik met veel plezier kinderen – in de leeftijd van 0 tot 18 jaar – en hun ouders of verzorgers. Daarnaast houd ik samen met mijn collega’s een pedagogisch spreekuur. Tijdens dit spreekuur zien wij kinderen (en natuurlijk hun ouders), die doorverwezen worden vanuit de kinderartsen met onrust/huil-, gedrags-, slaap- en voedingsproblemen. Wij geven advies op maat om het gezin weer in hun kracht te zetten en van elkaar te laten genieten.

In aanvulling op mijn baan in het ziekenhuis, geef ik graag advies aan huis. Hoe fijn is het, dat als er iets in de opvoeding anders loopt dan verwacht, je advies op maat én aan huis kunt krijgen? Ik kan zo vaak langskomen als nodig is. Niet om met een belerend vingertje te wijzen, maar om samen de knelpunten te onderzoeken en deze aan te pakken.

Vanuit mijn passie voor kinderen en als aanvulling op mijn werk als pedagoog in het ziekenhuis, heb ik de opleiding tot babymassagedocent en draagdoekconsulent gevolgd en geef ik hier nu met veel plezier cursussen in.

Ben jij geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan gerust contact met mij op.