Dragen is een eeuwenoude manier om je kindje te vervoeren. Voordat er kinderwagens bestonden deed iedereen het! Het is praktisch omdat je beide handen vrij hebt maar het is vooral heel prettig, voor zowel jou als je kindje.

Je kindje dichtbij je dragen, draagt bij aan een goede hechting. Daarnaast huilen kinderen die gedragen worden minder, dit komt doordat deze houding het meest lijkt op de vertrouwde houding die zij hadden in de baarmoeder. Ze voelen de warmte van hun vader of moeder, horen hun hartslag en voelen de geborgenheid. Ook hebben kinderen door deze houding minder last van reflux en komt het de ontwikkeling van de rug en heupen ten goede.

Er zijn verschillende draagconsulten mogelijk. Je kunt onder andere kiezen uit een geweven of een rekbare doek, rug of buik dragen maar ook als je al een voorgevormde drager in de kast hebt liggen maar niet weet wat je er mee moet, help ik je graag! Heb je nog geen idee wat je wilt maar spreekt dragen je aan? Ik kom graag bij je langs om de verschillende manieren van ergonomisch dragen te bespreken.

Vind je het leuk om een draagconsult cadeau te geven of wil je dat ik langskom op een babyshower? Laat het me weten en we bespreken de mogelijkheden.