Huilen en onrust

Zelfs als een baby niet van jezelf is, krijgen veel mensen het gevoel dat zij iets moeten ondernemen wanneer zij een baby horen huilen. Als de baby wel van jezelf is, is dit gevoel nog veel sterker. Maar wat als niets helpt en je baby ontroostbaar is? Het kan heel frustrerend zijn als zelfs jij, als vader of moeder, het huilen niet kunt stoppen. Het consultatiebureau is vaak de eerste plek waar ouders aankloppen. Heeft dit niet voldoende resultaat, dan is de huisarts meestal stap twee. Daar word je eventueel doorverwezen naar een kinderarts, deze kijkt de baby na en vertelt dan in 95% van de gevallen dat de baby medisch niks mankeert. Het kan zijn dat je wordt terug gestuurd naar het consultatiebureau, sommige ziekenhuizen hebben een pedagogisch spreekuur waar je advies kunt krijgen, maar al met al moet je het thuis toch weer zelf doen. Uiteraard is iedere ouder opgelucht wanneer hun baby medisch niets mankeert, maar waarom huilt hij of zij dan zo en wat kun je er aan doen?

Dit is het moment waarop je mij kunt bellen.

Ik kom bij je aan huis en samen onderzoeken we (en komen we erachter!) waar de oorzaak van het huilen ligt. Alle goedbedoelde adviezen van vrienden en familie en de talloze informatie op internet maken dat ouders het één na het andere proberen. Alles uit liefde voor die kleine die maar ligt te huilen. Van mij krijg je advies en begeleiding op maat en gemiddeld is het huilen binnen twee tot zes weken verminderd en kunnen jullie eindelijk beginnen met genieten!

Mijn adviezen zijn gebaseerd op de richtlijn Excessief Huilen van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en gericht op gezonde baby’s, maar ook zeker toepasbaar wanneer een eventuele medische oorzaak nog onderzocht wordt.

Herken jij je in deze situatie? Je kunt vrijblijvend contact met me opnemen om samen te kijken wat ik voor jullie kan betekenen.